Nämä neljä puhelua kannattaa sulkea nopeasti, nyt tiedät vielä ajoissa
2023/08/28

Oletko koskaan miettinyt, että jotkut puhelinsoitot saattavat olla huijarin ansa, ja jos vastaat niihin huolimattomasti, voit saada itsellesi hankaluuksia tai jopa menetyksiä? Siksi tänään haluan kertoa sinulle neljästä tilanteesta, joissa on parempi lopettaa puhelu välittömästi, riippumatta siitä, kuka soittaa.

Pankkihuijauspuhelut:
Valehtelemaan joutunut pankin työntekijä voi väittää, että tililläsi on poikkeavuuksia ja he tarvitsevat tarkistaaksesi tietosi tai jopa vaativat pankkikorttinumeroa, salasanaa ja muita arkaluontoisia tietoja. Todellinen pankki ei pyydä näitä tietoja puhelimitse, ja jos olet epävarma, on parasta soittaa pankin viralliseen asiakaspalvelunumeroon varmistaaksesi tilanteen.

Väärennetyt voitontiedotteet:
Rikolliset voivat väittää sinun voittaneen arpajaisissa tai lotossa ja pyytävät sitten maksua voiton lunastamiseksi. Todelliset voittajatapahtumat eivät vaadi maksua ennen palkinnon saamista, joten älä mene halpaan. Jos kohtaat tällaisen puhelun, ole varovainen ja hylkää se, älä anna ahneuden sumentaa harkintakykyäsi.

Väärennetyt oikeuslaitoksen puhelut:
Petokset voivat esiintyä oikeuslaitoksina, kuten tuomioistuimena tai syyttäjänvirastona, väittäen, että olet osallisena tapauksessa ja tarvitsevat henkilötietojasi tai rahansiirtoa. Todelliset viranomaiset eivät käytä tällaista puhelutapaa. Pidä pääsi kylmänä ja jos olet epävarma, ota suoraan yhteyttä asiaankuuluviin viranomaisiin varmistaaksesi turvallisuuden.

00-alkuiset vierasnumerot:
Ulkomaan tai ulkomailta tulevat puhelut voivat yrittää houkutella sinua napsauttamaan linkkiä tai antamaan varmennuskoodin saadakseen puhelimesi hallinnan tai varastaakseen yksityisyyttäsi koskevia tietoja. Tällaisessa tilanteessa älä epäröi, vaan lopeta puhelu nopeasti suojataksesi henkilökohtaiset tietosi.

Olemalla varovainen, rauhallinen ja fiksu, voimme paremmin erottaa puhelinpetokset ja suojata omaisuuttamme ja yksityisyyttämme.

AD
Artigo