Pyyhe likaantunut, kun peset sen, kokeile tiputtaa muutama tippa sitä
2023/05/09

Tänään jaan teille pienen vinkin pyyhkeiden puhdistamiseen. Tarvitset vain vettä ja muutaman ainesosan, ja likainen tai vanha pyyhe tulee yhtä puhtaaksi kuin uusi.

Liota valkoviinietikassa: Ennen pyyhkeiden pesua liota ne valkoviinietikassa noin 10 minuuttia. Valkoviinietikka toimii desinfiointiaineena ja pehmentää sitkeät tahrat pyyhkeestä.

Valmista riisivettä: Valmista kulhoon hieman riisivettä. Lisää ruokasoodaa ja suolaa, sekoita hyvin. Riisiveden ainesosat auttavat puhdistamaan pyyhkeet.

Liota kuumassa vedessä: Laita valkoviinietikassa liotetut pyyhkeet kulhoon ja lisää siihen kuuma vesi, liota 3 minuuttia. Kuuma vesi auttaa puhdistamaan pyyhkeet perusteellisesti.

Hiero pyyhkeitä: Ota liotetut pyyhkeet pois ja hankaa niitä kevyesti, jotta ne tulevat puhtaammiksi ja pehmeämmiksi.

Poista haju ja punkit: Viimeisen huuhtelun aikana lisää hieman laventeliöljyä veteen. Pyyhkeiden hieromisen jälkeen laventeliöljyn haihtuvat yhdisteet voivat poistaa hajun, ja sen sisältämä alkoholi voi tappaa punkit.

Nämä vaiheet ja lisätyt ainesosat yhdessä tekevät pestyistä pyyhkeistä puhtaampia, pehmeämpiä ja auttavat poistamaan hajut sekä punkit.

AD
Artigo