Laittamalla inkiväärin valkoviiniin, se on tehokas ja kätevä
2021/12/09

Ingefära och vitvinsvinäger är vanliga kryddor i köket, men de flesta hem använder dem bara som smaksättare. Faktum är att blötläggning av ingefära i vitvinsvinäger har många andra användningsområden som kan hjälpa hushåll att spara pengar.

Först, förbered en bit färsk ingefära och skiva eller strimla den. Lägg den skivade ingefäran i en skål och häll i vitvinsvinäger. Slutligen, täck skålen med plastfolie för att låta ingefäran dra i vitvinsvinägern i en dag. Så, vilka användningsområden har ingefäran blött i vitvinsvinäger?

Användning 1: Antiinflammatorisk och klådstillande effekt: När en del av kroppen blir biten av myggor eller insekter kan du doppa en bomullspinne i den beredda lösningen och applicera den på det drabbade området. Efter flera applikationer kan det ge en antiinflammatorisk och klådstillande effekt. Eftersom både ingefära och vitvinsvinäger har antibakteriella och klådstillande egenskaper, kan användning av denna lösning lindra obehaget från insektsbett.

Användning 2: Minska rynkor: Den blötlagda ingefäran i vitvinsvinägern kan appliceras på områden med rynkor i ansiktet. Vitvinsvinäger är rik på vitaminer och antioxidanter, vilket kan främja hudens ämnesomsättning, ge näring åt huden, lindra rynkor och fördröja hudens åldrande. Dessutom innehåller ingefära flera aktiva komponenter som hjälper till att förbättra hudens tillstånd. Så att använda denna metod kan minska utseendet av ansiktsrynkor.

Användning 3: Ta bort kylskåpslukt: Under den kommande nyårsperioden kan många hem kylskåp avge oönskade lukter. Följ stegen ovan för att blötlägga ingefäran i vitvinsvinäger. Placera sedan lösningen i kylskåpet en stund och lukten kommer snabbt att försvinna. Eftersom både vitvinsvinäger och ingefära har antibakteriella och luktavlägsnande egenskaper kan detta hjälpa till att eliminera oönskade lukter.

AD
Artigo